På et fotografi er jeg sammen med 1 anden person – og på et andet 3 personer. Under billedet vil jeg skrive navnene. Hedder det så Linda og jeg eller Linda og mig? Og på billede 2: Linda, Bent, Birger og jeg eller Linda, Bent, Birger og mig?

Det er underordnet, hvor mange personer du står sammen med. Reglerne er de samme:

  • Du skal bruge “jeg”, når det er grundled (subjekt) i sætningen. Fx “Henrik og jeg går på kursus sammen”.
  • Du skal bruge “mig”, når det er noget andet end grundleddet. Fx “Opgaven var som skabt til Peter og mig”.

Selv om det kan være svært at afgøre i dit tilfælde, fordi der ikke er tale om en sætning, vil jeg sige, at det mest naturlige her er ‘mig’. Det vil du måske give mig ret i, når du ser de to former indgå i komplette sætninger. Det har jeg forsøgt i eksemplerne herunder:

  • Linda, Bent, Birger og mig foran Notre Dame
  • Linda, Bent, Birger og mig på turen til Paris
  • Her står Linda, Bent, Birger og jeg foran Notre Dame
  • Her er jeg i Paris med Linda, Bent og Birger

Læs evt. mere om brugen af jeg/mig her.